ONZE DIENSTEN

Specialisaties

Onze diensten

Onze ploeg van ervaren kinesitherapeuten biedt een hele waaier aan behandelingen. Uiteraard kan je bij Kine18 terecht voor de klassieke kinesitherapeutische behandelingen zoals bijvoorbeeld reactivatie van senioren, kine na orthopedische operaties en letsels, neurologische revalidatie en pre- en postnatale kine. Maar er is meer. Het voordeel van een groepspraktijk is namelijk dat niet elke therapeut alle behandelingen moet uitvoeren. Er is ruimte voor specialisatie! Zo bieden we naast de klassieke behandelingen ook gespecialiseerde behandelingen en revalidatietechnieken aan. Kijk hieronder voor meer details.

ONZE DIENSTEN
Manuele Therapie

Heb je last van een geblokkeerde rug of nek? Doet een blessure of een pijnlijk gewricht je de das om? Dan kan manuele therapie je zeker helpen. Als manueel therapeut behandelen en herstellen we je bewegingsapparaat (gewricht-spier-zenuw) zodat acute en chronische pijnklachten verholpen worden.

Manuele Therapie
ONZE DIENSTEN
Dry Needling

Heb je last van een gespannen spier? Is deze pijn kort of reeds geruime tijd aanwezig ten gevolge van overbelasting, werkhouding of sport? Met Dry needling laten we pijn verdwijnen door het aanprikken met een acupunctuurnaald van de trigger points in de spier.

Dry Needling
ONZE DIENSTEN
Sportkinesitherapie

Heb je een sportblessure? Zoek je begeleiding op maat om je sportprestaties te verbeteren? Of wil je graag weten hoe je overbelasting voorkomt? Als sportkinesitherapeut staan we jou bij als deskundige op vlak van revalidatie, prestatiebevordering en preventie.

Sportkinesitherapie
ONZE DIENSTEN
Redcord

Fysieke inactiviteit of pijn leidt soms tot deactivatie van één of meerdere spieren. Andere spieren gaan dit compenseren en raken hierdoor overbelast. Redcord of Neurac Treatment heractiveert de verzwakte spieren door suspensietraining met instabiele koorden en het eigen lichaamsgewicht. Vaak merken we al na de eerste behandeling een daling of verdwijning van de klachten. Redcord is ideaal voor functionele krachttraining en blessurepreventie zowel bij therapie als in de sport.

Redcord
ONZE DIENSTEN
Winback

Winback versnelt het herstel van spier- en gewrichtspijn dankzij een combinatie van hoogfrequente stroom (TECAR-therapie) met manuele therapie. Het versnelt de genezing van het weefsel op celniveau en geeft een onmiddellijke en duurzame pijnverlichting. Ook zorgt Winback voor een verhoging van de vascularisatie en een versnelling van de drainage.

Winback
ONZE DIENSTEN
ESWT(Shock Wave Therapie)

Extra Corporeal Shock Wave Therapy maakt gebruik van schokgolven die de doorbloeding van de aanhechting van de pees op het bot bevordert. De therapie werkt pijnstillend. Eventuele kalkneerslag wordt verbrijzeld en het verdedigingsmechanisme van het lichaam wordt gestimuleerd. Onze praktijk beschikt over een toestel voor ESWT.

ESWT(Shock Wave Therapie)

CONTACTEER ONS!

VRAGEN?

Heb je een vraag voor ons of wil je een afspraak maken bij Kine18? Stuur ons een bericht, een mail of bel ons gewoon.